Basis money management

Money management is  één van de belangrijkst aspecten voor het succes van een trader. U zult nooit 100% van de  juiste voorspellingen doen. Zelfs als u in de meeste gevallen de juiste voorspelling doet en trades wint, met een matig money management systeem zal dat leiden tot meer verlies dan winst. Een groot voordeel van binaire opties is dat money management vele gemakkelijker is dan bij andere typen trading.

Dit komt doordat binaire opties u van een complete set van informatie voorzien. U weet altijd van te voren hoeveel u kunt verliezen wanneer u het fout heeft en hoeveel u kunt verdienen wanneer u wint. Deze kennis geeft u de mogelijkheid om uw trades beter te managen en zal ervoor zorgen dat u nooit teveel risico loopt op welke trade dan ook.

Een verstandige trader zet per trade niet meer dan 5% van zijn of haar rekening in. Het is belangrijk om het risico zoveel mogelijk binnen de perken te houden. Dergelijke limieten zorgen ervoor dat uw rekening in geval van een verlies niet direct leeg is. Het investeringsbedrag mag dus maximaal 5% van de rekening zijn.  Als u een account heeft met een kapitaal van  € 2000, mag de totale blootstelling van alle openstaande trades niet meer dan € 100 zijn. Dat is 5% van € 2000. Zodra u meer ervaring heeft kunt u eventueel 10% per keer aan trades open hebben staan.  Om ervoor te zorgen dat u precies weet hoeveel u per keer kan inzetten  zijn er verschillende tools ontwikkeld. Veel traders maken gebruik van een gameplan en een money management systeem. Wij leggen deze systemen aan u uit en bieden deze gratis aan.

Voordat u start met traden is het belangrijk om een plan voor uzelf uit te schrijven. Hoeveel geld wilt u initieel storten?  Wat zijn uw doelen voor de toekomst? Hoeveel wilt u over 1 maand verdient hebben, wat wilt u over 3 maanden verdient hebben? Hoeveel tijd kunt u per dag spenderen aan traden en hoeveel trades bent u voornemens om per dag te plaatsen? Iedere trader heeft zijn eigen doelen, wensen en vrije tijd om te investeren in het traden. De ene trader gaat voor 10 winnende trades per dag, terwijl de ander voor maximaal 4 gaat. Zodra u dat plan heeft opgesteld kunt u aan de slag. Op onze gratis hulpmiddelen pagina staat een gameplan dat u zelf kunt downloaden en invullen.

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+