Wat zijn binaire opties

Binaire opties is een relatief nieuw soort investeringsinstrument. Het is een trade-type waarbij de trader voorspelt of een koers zal dalen of stijgen in een van te voren vastgestelde periode. Deze periode kunt u zelf bepalen en kan vanaf 30 seconden tot 365 dagen worden ingesteld. Op het moment dat deze periode is verstreken en de voorspelling juist is,  krijgt de trader winst uitgekeerd. De gemiddelde winstpremie ligt tussen de 70% en 85%. Dat houdt in dat wanneer u € 100  inlegt, u gemiddeld  € 170 tot € 185 krijgt uitbetaald bij winst. Bij verlies zult u de volledige inleg van € 100 verliezen.

Markten waar u op kunt handelen:

Valutaparen (FOREX): EUR/USD, GBP/EUR, USD/YEN, etc.
Grondstoffen: olie, goud, aardgas, zilver, etc.
Aandelen:  Coca-Cola, Shell, Google, etc.
Indexen: AEX, Dow Jones, NASDAQ, etc.

Brokers
Het handelen in binaire opties doet u door tussenkomst van een broker. De broker is het bedrijf dat u voorziet van het trading platform waar u de binaire opties op kunt verhandelen. Lees hier meer..

Soorten Binaire Opties instrumenten
In tegenstelling tot conventionele markten, bestaan binaire opties uit verschillende trade soorten/instrumenten. Elke trade heeft altijd twee mogelijke uitkomsten, in overeenstemming met het ‘binaire’ karakter van de optie. Hoger of Lager, Binnen of Buiten, enz. Op basis daarvan zijn verschillende instrumenten beschikbaar. Een aantal instrumenten die u kunt tegen komen: High/Low, In/Out en Touch/No Touch.

Hoog/Laag – High/Low
Dit is het meest voorkomende trade instrument. Dit instrument zal bij iedere broker beschikbaar zijn en werkt op het basisprincipe van een binaire optie. U speculeert of de koers van een optie op het moment dat de tijd is verstreken hoger of lager uitvalt dan op het moment van instappen. Bijvoorbeeld, in een markt met een opgaande trend, zal u er over het algemeen op speculeren dat de koers van de optie hoger ligt na het verstrijken van de periode.  Bij een neergaande trend zal dit andersom zijn.

Er zijn twee mogelijkheden voor het gebruiken van het Hoog/Laag instrument. De eerste mogelijkheid is dat de broker zelf de marktprijs aangeeft waarop u instapt. De tweede mogelijkheid is dat u de marktprijs invult waar de optie na het verstrijken van de periode boven of onder zal eindigen. Ten slotte zijn er verschillende manieren waarop de Hoog/Laag wordt aangegeven. Iedere broker gebruikt zijn eigen terminologie. Zo zijn de mogelijkheden: Hoger/Lager, Higher/Lower, Up/Down, Above/Below, Call/Put of Rise/Fall. De verlooptijden worden door de broker zelf ingesteld. Over het algemeen start om de 10 minuten tot een kwartier een nieuwe periode. U kunt per periode tot een bepaald moment instappen. Op het moment dat deze tijd verlopen is, kunt u weer instappen voor een nieuwe vaste periode. De periodes die aangeboden worden variëren van 10 minuten, 20 minuten, 30 minuten, 60 minuten, 120 minuten, einde van de dag, einde van de week, einde van de maand en 365 dagen later.

Short Term
Naast het Hoog/Laag instrument worden over het algemeen ook de ‘short term’ instrumenten aangeboden. Deze werken met hetzelfde principe als het Hoog/Laag instrument, alleen kunt u zelf bepalen wanneer u de periode in wilt laten gaan.  U kunt er op ieder moment voor kiezen om bijvoorbeeld een 5 minuten periode te starten. Over het algemeen worden de volgende tijdsperiodes aangeboden: 30 seconden, 60 seconden, 2, 5 of 10 minuten.

In/Uit – In/Out
Dit instrument staat ook bekend als range, boundary of tunneloptie. Bij deze optie wordt er zowel boven als onder de huidige marktprijs met enige marge door de broker een grens geplaatst. Zo ontstaat een ‘tunnel’.
U speculeert erop dat de huidige koers binnen (IN) of buiten (UIT) de grens valt op het moment dat de periode is verstreken.

Touch/No Touch
Bij dit instrument kunt u ervoor kiezen dat de koers binnen de tijdsperiode een bepaalde waarde wel of niet aan zal tikken. De broker bepaald voor u de waardes. Deze waardes kunnen ieder moment verschillen. Let er dus op hoeveel pips/punten u als marge van de broker krijgt. Op het moment dat u ervoor kiest dat de koers een bepaalde waarde zal aantikken, neemt u de Touch optie. Vervolgens kunt u kiezen of de koers op een hoger of lager punt deze grens zal aantikken. Op het moment dat binnen de tijdsperiode dit punt wordt aangetikt, wordt de winst direct uitgekeerd. Tikt de koers deze grens waarde niet aan, dan verliest u uw inleg. Andersom geldt hetzelfde voor de No Touch optie. Hierbij speculeert u erop dat de koers een bepaalde waarde niet zal raken. Op het moment dat de tijd verstreken is en deze grens waarde is niet aangetikt, dan krijgt u de winst uitgekeerd. Als binnen deze periode de grens wordt aangetikt, verliest u direct uw inleg.

Het proces:
Een trade wordt op de volgende manier opgezet:

1: u kiest een asset  (aandeel, valuta, grondstof of index);
2: u vult het bedrag in dat u wilt inleggen;
3: u kiest het trade instrument (Hoog/Laag, In/Uit, Touch/No Touch);
4: u stelt een verlooptijd in (expiry time);
5: u voert de trade uit;
6: een juiste voorspelling leidt tot het uitkeren van de initiële inzet PLUS de winst.
Dit wordt de uitbetaling/payout genoemd. Bij een onjuiste voorspelling verliest u de gehele inleg.


Klik hier om aan de slag te gaan!

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+