Wat zijn de risico’s

Traden in elke hoedanigheid is riskant. U kunt  veel geld te verdienen, maar ook veel verliezen. Of u nu handelt op de aandelenmarkt, in futures of op de binaire optiesmarkt, u zult een zekere mate van risico moeten nemen om uiteindelijk winst te behalen. Er zijn veel zaken waar u rekening mee moet  houden voordat u begint met traden, maar één van de belangrijkste is de verhouding tussen het risico en de beloning. Idealiter wilt u zo veel mogelijk winst behalen en daar tegenover zo weinig mogelijk risico lopen. Het vinden van een goede balans is de sleutel tot uw succes met binaire opties.

Het eerste waar u naar dient te kijken voordat u start met traden is uw bankrekening. Hoeveel geld heeft u gereserveerd om mee te kunnen traden? Dit is zeer belangrijk. Wij raden u sterk af het geld dat u mogelijk voor iets anders nodig heeft, te gebruiken om te traden. Op het moment dat u financieel krap zit en u het zich niet kunt permitteren geld te verliezen, dient u zeker niet te traden. Het verliezen van geld dat u nodig heeft voor uw hypotheekrente kan ernstige gevolgen met zich mee brengen. Daarnaast dient u ook voldoende geld op uw account te hebben om de bedragen waar u mee trade te verantwoorden. Een goed bedrag om in te stappen is ongeveer € 10.000 maar u kunt ook al effectief traden met minder inleg. Veel brokers hebben een instapbedrag van € 200, maar het risico dat u dit bedrag in korte tijd zult verliezen is zeer groot. Een andere vraag die u dient te beantwoorden is wat uw einddoel is. Wanneer u  geld wilt verdienen met traden, is een instapbedrag van € 200 niet voldoende.

Vervolgens is uw kennis van traden een belangrijke factor. Een algemene punt om rekening mee te houden is dat u zonder kennis en ervaring u minder succesvolle  trades zult realiseren. Wanneer u net begint, wilt u zo weinig mogelijk risico lopen om de verliezen tot een minimum te beperken. Er is sprake van een steile leercurve, dus u dient voorzichtig te zijn. Een goede strategie is om het demo- account aan te vragen en daarmee te oefenen. Dit zal u helpen om bekend te raken met het platform en fouten te voorkomen die u onvermijdelijk zult maken. Daarnaast geeft demo trading u de mogelijkheid om erachter te komen welk type trader u bent. Trade u liever 30 seconden of 30 dagen? Het demo-account geeft u de mogelijkheid om het platform te gebruiken en geeft u een idee hoe traden met echt geld eruit ziet.  Het is een zeer waardevol instrument voor zowel beginnende als ervaren traders.

Het is van belang dat u gebruik maakt van slimme money-management technieken. Een voorbeeld daarvan is dat u een gameplan voor uzelf opstelt. In uw gameplan stelt u een realistisch doel en kunt u track houden op uw voortgang. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze statistieken tool. Hierin kunt u alle uitgevoerde trades bijhouden en per dag inzien of u nog op koers ligt.

Zonder risico traden is niet mogelijk. Er is geen garantie dat uw trades  week in week uit winstgevend zullen zijn,  maar door middel van het toepassen van veilige trading technieken worden uw kansen op succes aanzienlijk groter.

Email this to someoneShare on FacebookShare on LinkedInTweet about this on TwitterShare on Google+